Søg
Close this search box.

NY BOGFØRINGSLOV

Læs mere om hvad den nye bogføringslov kommer til at betyde for jer

Ny bogføringslov

Få klarhed over hvad den nye bogføringslov betyder for jer

Spørgsmålene omkring den nye bogføringslov er mange !

  • Hvornår træder den i kraft ?
  • Hvad indbefatter den nye bogføringslov ?
  • Er vores ERP-system godkendt ?

 

Erhvervsstyrelsen opdaterer løbende deres informationer om den nye bogføringslov, og vi anbefaler således altid at man holder sig opdateret på følgende side – Erhvervsstyrelsen.dk

Det er ligeledes altid en god ide at rådføre sig hos virksomhedens revisor.

Jf. tidsplanen for implementering af den nye bogføringslov skal de første virksomheder leve op til den fra 1. juli 2024 og andre fra 1. januar 2025.

Business Central Cloud versionen er godkendt

Erhvervsstyrelsen har offentliggjort en listen over de bogføringssystemer, der lever op til de nye lovkrav, og Business Central Cloud versionen er naturligvis på listen.

Se den komplette liste over de registrerede systemer her

Hvad betyder der for dig, som er på Business Central Cloud versionen?

I forbindelse med den automatiske opdatering til Business Central Cloud version 23.2 og nyere, som løbende udrulles af Microsoft – vil de nye tiltag automatisk blive tilgængelige.

Fx aktiveres krav om vedhæftede købs- og salgsbilag automatisk, mens andre områder dog kan kræve manuel aktivering.

Når det bliver aktuelt for jeres virksomhed vil vi anbefale en dialog med NAV-Vision om aktivering og anvendelse af denne nye funktionalitet hos jer.

Business Central OnPremise løsninger

Anvender jeres virksomhed en Business Central OnPremise løsning – installeret på egne eller hostede servere, så vil behovet for assistance afhænge af hvilken Business Central version I anvender.

Se et komplet overblik over datoer for supportophør på Business Central OnPremise løsninger her

Supporterede Business Central OnPremise versioner: 21 og fremefter

De systemændringer som Microsoft har lavet for at Business Central Cloud versionen overholder den nye bogføringslov er ligeledes tilgængelige for supporterede versioner af Business Central OnPremise løsninger.

Seneste supporterede version af Business Central OnPremise er pt. version 21, som er supporteret frem til den 14. april 2024.

For supporterede Business Central On-Premise versioner skal vi som partner således assistere jer med at implementere de tiltag, som Microsoft har udviklet til Business Central Cloud versionen.

Ikke supporterede Business Central OnPremise versioner: 13 – 20

Anvender man en ikke supporterede version af Business Central OnPremise er det vigtigt at understrege at Microsoft ikke kommer med nogen ændringer/tilpasninger hertil, så jeres løsning opfylder bogføringslovens krav.

Som kunde skal I således tage stilling om I ønske at opgradere jeres Business Central OnPremise løsning til en supporteret version – OnPremise eller Cloud – eller om I ønsker at gøre brug af den compliancepakke vi kan tilbyde via vores samarbejdspartner Digisense – læs mere om compliancepakken nedenfor – indtil I på et senere tidspunkt måtte vælge at opgradere til en supporteret Business Central løsning. 

Microsoft Dynamics NAV og tidligere versioner

Anvender jeres virksomhed en Microsoft Dynamics NAV version – eller tidligere Navision Attain, Navision Financials etc. – så vil Microsoft heller ikke i dette tilfælde udvikle funktionalitet der understøtter den nye bogføringslov.

Som kunde har man således en mulighed at opgradere til en supporteret Business Central version eller alternativt at implementere nedenstående compliancepakke fra vores samarbejdspartner Digisense – indtil man på et eventuel senere tidspunkt opgraderer til Business Central.

Læs mere om compliancepakken fra Digisense nedenfor.

Digisense compliancepakke

Implementer en Digisense compliancepakke, så din ikke supporterede version understøtter den nye bogføringslov.

Business Central OnPremise version 13 – 20

Microsoft Dynamics NAV – Version 2009 – 2018

Microsoft Navision – Version 4.0 & 5.0

Navision Attain – Version 3.01 – 3.70

Navision Financials – Version 1.0 til 2.60

Digisense compliancepakke

Læs mere om Digisense compliancepakken til de ikke supporterede versioner af Business Central, Microsoft Dynamics NAV, Navision Attain og Navision Financials

Book en tid til gratis rådgivning

Book en tid sammen med NAV-Vision og Digisense til en ½ times gratis rådgivning om om bogføringsloven og compliancepakken til jeres virksomhed

Ønskes yderligere information

Kontakt Rasmus Overgaard Larsen for en dialog om jeres situation og muligheder i forhold til den nye bogføringslov.

Rasmus Overgaard Larsen

Forretningskonsulent